Ориз с къри в уок

Безмесна рецепта с азиатски привкус
Източник: Бон Апети
Дата: 15.03.2013
Ориз с къри в уок
 
Необходими продукти:
200 г бланширан ориз
3 скилидки чесън
1 морков
1 люта зелена чушка
100 г соеви кълнове
3 яйца
40 мл олио
50 мл светъл соев сос
40 мл коняк
1 ч. л. къри на прах
цвят от сол на вкус

за дресинга:
40 г рукола
30 мл зехтин „Екстра върджин“
1 ч. л. медена горчица
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Ориз с къри в уок

Оризът се сварява в голямо количество вода и се отцежда. Морковът се обелва и се нарязва наситно. Лютата чушка и чесънът се наситняват.

 


2
Ориз с къри в уок  2

Соевите кълнове се бланшират в кипяща вода за 15 секунди, изваждат се и се шокират с ледено студена вода.

 


3
Ориз с къри в уок  3

В уок се сгорещява олиото. Сипват се разбитите яйца и се бърка.

 


4
Ориз с къри в уок  4

Слагат се зеленчуците, разбърква се, след това идва ред на оризът. Посолява се и последователно се прибавят цвят от сол, соевият сос, конякът и кърито, като непрекъснато се разбърква. Накрая се слагат соевите кълнове и отново се разбърква. Съдът се сваля от огъня.

 


5
Ориз с къри в уок  5

В купа се смесват зехтинът, горчицата, овкусява се със сол и се разбърква. С получения дресинг се овкусява рукулата.

 


6
Ориз с къри в уок  6

Оризът се поднася със салатата от рукола.
 

 


Съвет: Ако уокът ви е по-малък, направете ястието на два пъти.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


101 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: