Ориз с праз и кедрови ядки

Дата: 10.11.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
бялата част от 2 стръка праз
1 глава лук
3 скилидки чесън
150 г дългозърнест ориз
700 мл зеленчуков бульон
4 стръка магданоз
20 г кедрови ядки
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Ориз с праз и кедрови ядкиПразът, лукът и чесънът се почистват и се нарязват наситно. Запържват се в сгорещения зехтин.

2
Ориз с праз и кедрови ядки 2Добавя се оризът и се пържи, докато стане стъклен.
3
Ориз с праз и кедрови ядки 3Налива се бульонът и се готви, докато оризът го абсорбира. Дърпа се от огъня.
4
Ориз с праз и кедрови ядки 4Кедровите ядки се запичат на сух тиган.
5
Ориз с праз и кедрови ядки 5Магданозът се наситнява.
6
Ориз с праз и кедрови ядки 6Ядките и магданозът се добавят към ориза.
7
Ориз с праз и кедрови ядки 7Ястието се овкусява със сол и черен пипер и се разбърква.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.04.2016
Приготвих рецептата с ядки - лешник, орехи и бадеми, които предварително накиснах във вода и обелих и тогава запекох в тиган! Прекрасна пролетна рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта