Ориз с праз и моркови

Дата: 01.11.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г праз (бялата част)
250 г моркови
200 г ориз „Басмати“
500 мл пилешки бульон
60 мл зехтин
2 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Ориз с праз и морковиПразът се наситнява.
2
Ориз с праз и моркови 2Морковите се белят, режат се на шайби и се запържват на умерен огън, в половината от зехтина. Добавя се празът, посолява се и се пържи, докато омекне и започне леко да се карамелизира.
3
Ориз с праз и моркови 3Прибавят се останалият зехтин, наситненият чесън и оризът. Готви се, докато оризът стане стъклен.
4
Ориз с праз и моркови 4Налива се бульонът, овкусява се със сол и черен пипер. Разбърква се внимателно и се похлупва. Готви се 10 минути на слаб огън.
5
Ориз с праз и моркови 5Котлонът се изключва, а съдът се оставя на него похлупен за още 10 минути. По желание се сервира с лимонов сок.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.11.2016
Сготвих по тази рецепта, но използвах обикновен ориз. Ползвах 1 чаена чаша ориз и ми отиде малко повече от 500мл вода. Нямах бульон (а не използвам от магазина) и ползвах вода. Стана мноого хубав! Освен лично мнение и мъжа ми много го хареса :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта