Ориз с пушена риба

Дата: 24.02.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г ориз басмати
300 г филе пушена скумрия
1 глава лук
1 морков
200 г замразен грах
200 мл прясно мляко
400 мл вода или бульон
1 с. л. къри на прах
4 яйца
1/2 връзка копър
40 г краве масло
1 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
разтопено масло или лимонов сок за овкусяване
 

Начин на приготвяне:
1
Ориз с пушена рибаЛукът и морковът се почистват, режат се на кубчета и се запържват в олиото и маслото.
2
Ориз с пушена риба 2Оризът се измива добре, прибавя се към зеленчуците и се запържва закратко.
3
Ориз с пушена риба 3Слага се кърито, разбърква се, налива се прясното мляко, сипват се и 400 мл вода или бульон, подправя се със сол и пипер.
4
Ориз с пушена риба 4Поставя се капак и оризът се готви на слаб огън около 10–15 минути, без да се маха капакът. След това се слага грахът, разбърква се, дърпа се от огъня и се оставя с капак за 5–10 минути.
5
Ориз с пушена риба 5Яйцата се сваряват в подсолена вода за около 6 минути, след това се охлаждат.
6
Ориз с пушена риба 6Рибата се почиства и накъсва наедро, копърът се наситнява. Оризът се поднася, гарниран с рибата и нарязаните яйца, поръсва се с копъра, по желание се полива с разтопено масло или лимонов сок.

Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

23.11.2014
Лесна и бърза рецепта. Вкусно!
4.
Изпрати
лично съобщение

17.11.2014
На мен лично тази рецепта ми стана любима. За любителите на риба и ориз е страхотна
3.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2014
Бързо и много вкусно ястие.
2.
Изпрати
лично съобщение

26.02.2014
Получи се чудесно. И вкусът е много интересен.
1.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2014
Позволих си да добавя и малко царевица :) Благодаря за вкусната рецепта :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта