Ориз с раци

Източник: Бон Апети
Дата: 28.08.2002
Ориз с раци
 
Необходими продукти:
3-4 морски рака
300-400 г ориз
250 г стерилизирани гъби
150 г кашкавал
2-3 домата
2 глави лук
1 морков
1 клонка целина
8-10 с. л. олио
сол



Начин на приготвяне:
1
Ориз с раци
Оризът се сварява и се отцежда. Доматите се белят и се нарязват наситно.
2
Ориз с раци 2
Лукът и морковът се нарязват на малки кубчета, запържват се в загрято олио и се разреждат със сока на гъбите. Прибавят се доматите, подправя се със сол и ситно нарязана целина, слагат се гъбите.
3
Ориз с раци 3
Поставят се раците и ястието се задушава 20-30 минути на тих огън под капак. Докато оризът е още горещ, в него се настъргва кашкавал, добавят се задушените зеленчуци и хубаво се разбърква.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


171 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: