Ориз с тиквички по китайски

Дата: 02.10.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г дългозърнест ориз
4 с. л. олио
1 глава лук
1 червена чушка
2 колелца джинджифил
2 скилидки чесън
300 г тиквички
3 с. л. олио
3–5 с. л. соев сос
1/2 ч. л. натриев глутамат
 

Начин на приготвяне:
1
Ориз с тиквички по китайскиОризът се сварява в подсолена вода, след това водата се отцежда, налива се 1 с. л. олио, разбърква се и се похлупва, за да изпръхне.
2
Ориз с тиквички по китайски 2Наситнените лук, чесън и джинджифил се запържват за 1 минута в предварително загрятото олио.
3
Ориз с тиквички по китайски 3Добавя се нарязаната на пръчици тиквичка. След още 30 секунди се слага нарязаната също на пръчици чушка, посолява се и се поръсва с натриевия глутамат.
4
Ориз с тиквички по китайски 4Изпръхналият ориз се запържва в предварително загрятото олио, сипва се соевият сос и се разбърква. Прибавят се зеленчуците, разбърква се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2014
Стана наистина много вкусно - не сложих натриев глутамат, тъй като не използвам. Хрупкави зеленчуци, чудесен вкус. Със сигурност ще направя отново.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


319 ДУШИ ОНЛАЙН
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
Blue сготви Миш-маш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта