Ориз със сушени кайсии, пилешко филе и пресен лук

Дата: 22.02.2010
Източник: Бон Апети
Ориз със сушени кайсии, пилешко филе и пресен лук
 
Необходими продукти:
200 г пилешко филе
50 г черен ориз
200 г бял ориз
70 г сушени кайсии
1/2 връзка пресен лук
1 кубче зеленчуков бульон
70 г краве масло
50 мл бяло вино
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Двата вида ориз се сваряват в разтвореното в 600 мл вода кубче бульон.
2
Пилето се реже на кубчета, пресният лук – на колелца, а кайсиите се разполовяват, и всичко се задушава в маслото и бялото вино.
3
Добавя се свареният ориз, всичко се разбърква и се сотира 2–3 минути. Ястието се овкусява със сол и пипер и се сервира.
 
Съвет:
Не се притеснявайте да долеете още вода, ако оризът поеме цялата течност.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


173 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта