Ориз със задушени зеленчуци

Дата: 24.02.2014
Източник: Maria Ivanova
ТИТЛА: Експериментатор
Ориз със задушени зеленчуци
 
Необходими продукти:
400 г замразени зеленчуци
1 ч. ч. ориз
60-70 мл зехтин
1 кубче зеленчуков бульон
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Зеленчуците се задушават в зехтина, докато омекнат - около 7-8 минути.
2
След това се прибавя оризът и се запържва, докато стане прозрачен.
3
Добавят се 3 ч. ч. вода, бульонът и сол на вкус. Готовият ориз се сваля от котлона и се оставя да се задуши, докато поеме цялата течност.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

28.05.2016
супер е за гарнитура
2.
Изпрати
лично съобщение

08.03.2014
Бързо, лесно, вкусно
1.
Изпрати
лично съобщение

15.10.2014
По-лесният вариант: всички продукти се слагат в съд от йенско стъкло с похлупак и в микровълновата фурна за около 20-25 мин.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта