Оризов гратен

Дата: 07.07.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
350 г кафяв ориз
350 г спанак (почистен)
200 г кашкавал
1 връзка пресен лук
80 г орехи
3 яйца (размер L)
60 г сушени домати
1/4 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Оризов гратенОризът се сварява в подсолена вода за 30–40 минути, като се внимава да не се разкашква, след това се отцежда.
2
Оризов гратен 2Спанакът се измива, подсушава се и се реже наедро.
3
Оризов гратен 3Орехите, сушените домати и пресният лук се наситняват, а кашкавалът се настъргва.
4
Оризов гратен 4В купа се смесват лукът, орехите, сушените домати, спанакът и свареният ориз, докато е още топъл.
5
Оризов гратен 5Добавят се яйцата, индийското орехче, сол и черен пипер на вкус и половината от кашкавала и се разбърква.
6
Оризов гратен 6Сместа се изсипва в покрита с намокрена хартия за печене тава и се поръсва с останалия кашкавал.
7
Оризов гратен 7Пече се 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

10.06.2015
Страшно стана със сички продукти плюс и със сошените домати,храна за моята душа,вкусно.
7.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2015
Много вкусно ястие! За първи път опитвам кафяв ориз, много добре си пасва със спанака.
6.
Изпрати
лично съобщение

17.10.2014
Много вкусна и лесна рецепта... Понеже не намерих сушени домати ги замених с червени чушки (предварително изпечени). Пак се получи страхотно!
5.
Изпрати
лично съобщение

29.04.2014
Стана една от любимите ни рецепти, превъзходна е! Правила съм я и с бял ориз, а вместо сушени домати с прецедени от консерва. Винаги става много вкусно!
4.
Изпрати
лично съобщение

15.04.2014
Много добър вариант на традиционния спанак с ориз, ще бъде сготвен пак със согурност!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта