Оризова каша с пилешко

В много азиатски страни я хапват за закуска
Източник: Бон Апети
Дата: 18.09.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г бисерен ориз
400 г пилешка пържола от бут без кожа
2 глави лук
1 дафинов лист
2 яйца
1 връзка магданоз
1 ч. л. люта паста „Самбал“
2 скилидки чесън
100 г соеви кълнове
сол на вкус
олио за пържене на маслена баня
брашно за овалване


Начин на приготвяне:
1
Оризова каша с пилешко
Оризът се залива с около 800 мл вода, прибавят се нарязаното на кубчета месо, дафиновият лист и чесънът, смачкан с преса. Оставя се на тих огън, под капак, докато се сготви месото и оризът започне леко да се разкашква. Междувременно се наливат още около 200 мл вода.
2
Оризова каша с пилешко 2
Лукът се реже на шайби, потапя се във вода, овалва се в брашно и се пържи на маслена баня, след това се отцежда върху салфетка.
3
Оризова каша с пилешко 3
Яйцата се разбиват, посоляват се и в малко олио от тях се изпържва тънък омлет, който се нарязва на ивички.
4
Оризова каша с пилешко 4
Към ориза се слагат сол, лютата паста, бланшираните кълнове и наситненият магданоз, и се разбърква.
5
Оризова каша с пилешко 5
Ястието се гарнира с ивички омлет и пържен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

24.09.2014
Отново много добра рецепта, даваща възможност да замениш някой продукт. В моя случай нямах соеви кълнове и вместо тях използвах червена и зелена чушка, моркови и броколи. Лука стана също много вкусен :) Благодаря за рецептата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: