Оризова торта със зеленчуци

Дата: 10.10.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за ризотото:
400 г ориз „Балдо“
1 глава лук
2 скилидки чесън
100 мл бяло вино
1 л пилешки бульон
1/2 връзка магданоз
60 г краве масло
3 с. л. зехтин
200 г твърд кашкавал
за пълнежа:
2 патладжана
6 червени чушки
1 глава лук
1 морков
100 г домати на кубчета от консерва
1 ч. л. сух босилек
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
150 г пушен кашкавал за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Оризова торта със зеленчуциРизотото се приготвя като в зехтина се запържват наситнените лук и чесън. Когато леко омекнат, към тях се слага оризът, който също се запържва леко.
2
Оризова торта със зеленчуци 2Налива се бялото вино и щом изври, малко по малко, се налива бульонът, докато оризът стане готов.
3
Оризова торта със зеленчуци 3Отстранява се от котлона, слагат се наситненият магданоз, настърганият кашкавал, маслото, черен пипер и сол на вкус. Ако сместа е течна, може да се добавят 1-2 супени лъжици брашно. Оризът се оставя да се охлади.
4
Оризова торта със зеленчуци 4Чушките за пълнежа се почистват от семките и дръжките и се слагат в плитка тава заедно с патладжаните. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса с вентилатор. Вадят се след 50 минути, а патладжаните – след час и половина. Чушките се изваждат преди патладжаните, защото стават готови по-бързо. Зеленчуците се охлаждат, обелват се и се поставят в цедка, за да се отдели сокът от тях.
5
Оризова торта със зеленчуци 5В зехтина се запържват лук, нарязан на ивички, и настърган на едро ренде морков, докато леко омекнат. Към тях се добавят доматите, сухият босилек и нарязаните наедро патладжан и червени чушки. Сместа се готви, докато стане много гъста (15 минути). Овкусява се със сол и черен пипер.
6
Оризова торта със зеленчуци 6В силиконова форма или кръгла тава с пергамент се слага половината от ориза, отгоре се слага зеленчуковата смес, а върху нея – останалият ориз. Завършва се с настърган пушен кашкавал.
7
Оризова торта със зеленчуци 7Пече се за 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. След това леко се охлажда и се нарязва.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

30.11.2013
Любима рецепта !
4.
Изпрати
лично съобщение

11.10.2013
страхотна рецепта
3.
Изпрати
лично съобщение

10.10.2013
Много оригинално предложение!
2.
Изпрати
лично съобщение

18.04.2014
Замислям се за Великден дали да не я направя със сезонна зеления (лапад, кислец, спанак) + сирене и яйца?!
1.
Изпрати
лично съобщение

10.10.2013
За по бърз вариант ще използвам домашна лютеница едро смляна, направена със същите продукти за соса.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


193 ДУШИ ОНЛАЙН
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта