Оризова торта

Дата: 08.12.2008
Източник: Бон Апети
Оризова торта
 
Необходими продукти:
200 г бланширан ориз
1-2 домата
2-3 яйца
80-100 г филе "Елена"
100 г кашкавал
100 г сирене
масло за намазване
1 яйце
50 г кашкавал
1-1 1/2 ч. ч. кисело мляко
 

Начин на приготвяне:
1
Оризова тортаФилето се нарязва на тънки резени.
2
Оризова торта 2Оризът се сварява в кипнала подсолена вода, след което се отцежда.
3
Оризова торта 3Разбитото яйце се смесва с ориза и отгоре се настъргва кашкавал.
4
Оризова торта 4Получената смес се разстила с помощта на шпатула в намаслена тава и се пече в предварително загрята на 200-210 градуса фурна около 6 минути.
5
Оризова торта 5Върху запечения блат се подреждат резените филе "Елена".
6
Оризова торта 6Яйцата за топинга се разбиват в купа с киселото мляко.
7
Оризова торта 7Добавят се нарязаните сирене и кашкавал и сместа се излива върху филето и ориза.
8
Оризова торта 8Отгоре се подреждат нарязаните на колелца домати и ястието се пече в загрята на 180 градуса фурна около 25 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта