Оризови крекери с дип от леща

Дата: 24.12.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за дипа:
200 г червена леща
1/2 ч. л. сол
1 скилидка чесън
60 г сусамов тахан
1 ч. л. сладък пушен пипер
3 с. л. сок от лимон
3 с. л. зехтин
за крекерите:
160 г оризово брашно
1/2 ч. л. сол
1/2 ч. л. черен пипер
1 ч. л. ким
1 щипка куркума
1/2 ч. л. бакпулвер
2 с. л. зехтин
 

Начин на приготвяне:
1
Оризови крекери с дип от леща В купа се смесват брашното, кимът, куркумата, солта, бакпулверът и пиперът. Разбърква се. Наливат се 50 мл вода и зехтинът и се замесва тесто.
2
Оризови крекери с дип от леща  2Разточва се на тънко между два листа хартия за печене и се изрязват крекери. Надупчват се с вилица.
3
Оризови крекери с дип от леща  3Пекат се за 15 минути на 190 градуса с вентилатор. Оставят се да се охладят.
4
Оризови крекери с дип от леща  4Лещата се измива и се покрива с вода. Вари се 15-20 минути, докато омекне. Отцежда се и се сипва в купа.
5
Оризови крекери с дип от леща  5Чесънът се стрива на паста със сол. Лещата се пасира, прибавя се чесънът, таханът, овкусява се със сол и черен пипер, пушеният пипер, лимоновия сок и зехтина и разбърква.

6
Оризови крекери с дип от леща  6Крекерите се сервират с дипа.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.12.2014
Редовния номер - зъботрошачки :) Започвам да си мисля, че фурната ми не желае да пече крекери... Или просто те се очаква, след като са крекери, да трошат зъби. Поне още нищо не съм счупила! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
Todor Georgiev се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova коментира рецептата Мусака
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта