Оризови кубчета

Дата: 23.03.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г ориз за суши
600 мл вода
50 мл оризов оцет за суши
див лук за укаса
олио за намазване
светъл соев сос (с по-малко сол) за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Оризови кубчетаОризът се измива добре със студена вода, отцежда се и се оставя за 30 минути да изсъхне и да побелее.
2
Оризови кубчета 2Залива се с около 600 мл вода и се готви 10–15 минути на слаб огън. След това котлонът се изключва, а оризът се оставя под капак още около 10 минути.
3
Оризови кубчета 3Свареният ориз се залива с оцета, разбърква се внимателно и се оставя да се охлади.
4
Оризови кубчета 4От ориза се оформят кубчета.

5
Оризови кубчета 5Готвят се на умерен огън, в намазан с олио тиган с незалепващо покритие, от всички страни, докато придобият карамелен цвят.
6
Оризови кубчета 6Когато са почти готови, още в тигана, се мажат със соев сос.
7
Оризови кубчета 7Обръщат се няколко пъти и се дърпат от огъня.
8
Оризови кубчета 8Поднасят се, поръсени с наситнен див лук.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2015
Страхотна идея ! Ще я опитам.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта