Оризови нудълс "Император"

Дата: 04.03.2009
Източник: Бон Апети
Оризови нудълс
 
Необходими продукти:
1/2 пакет оризови нудълс (250-300 г)
1 ч. л. пресен джинджифил
2 с. л. сос от стриди
3-4 с. л. соев сос
6-8 с. л. олио
4 скилидки чесън
2 стръка пресен лук
1 китайско зеле (250 г)
2 яйца
4 сурови наденици
500 г калмари
бял пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Оризови нудълс Калмарите се почистват и се измиват.
2
Оризови нудълс Оризовите нудълс се поставят в купа и се заливат с топла вода.
3
Оризови нудълс Надедницата се запържва равномерно в 2-3 с. л. загрято олио в уок, след което се изважда и се нарязва на едри парчета.
4
Оризови нудълс Сърцевината на китайското зеле се нарязва на дребни ивички.
5
Оризови нудълс Лукът и чесънът се нарязват надребно и се слагат в уока заедно с джинджифила, като зелената част на лука се оставя настрана.
6
Оризови нудълс Прибавят се нарязаните на колелца калмари и се разбърква.
7
Оризови нудълс Сипва се нарязаното зеле и се бърка около 1 минута, след което ястието се прехвърля в голям съд.
8
Оризови нудълс Соевият сос се смесва в купичка със соса от стриди и се поръсва с бял пипер на вкус.
9
Оризови нудълс Оризовите нудълс се отцеждат и се запържват в 2-3 с. л. загрято олио в уок заедно с яйцата.
10
Оризови нудълс Поръсва се със смесените сос от стриди и соев сос и се посолява. Сипват се запържените калмари и наденици и се разбърква. Ястието се поръсва с нарязаните надребно пера лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта