Особуко

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Особуко
 
Необходими продукти:
1,5 кг телешки джолан
4–5 скилидки чесън
2 с. л. брашно
2 кубчета телешки бульон
30 г краве масло
30 мл бренди
60 г доматено пюре
2 моркова
3 глави лук
1 бутилка червено вино
100 г бекон
сол и бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
ОсобукоНарязаният на шайби с дебелина около 5 см джолан се посолява, поръсва се с бял пипер и 4–5 с. л. зехтин и се запича около половин час при температура от 260 градуса.
2
Особуко 2Беконът се реже на тънки ивички, запържва се в силно нагорещен тиган, за да пусне мазнината си, и се отстранява. Мазнината се прехвърля в тенджера.
3
Особуко 3Морковите се режат на колелца, лукът и чесънът се нарязват надребно и се запържват поне 10 минути в мазнината от бекона. Добавят се доматеното пюре и брашното, разбърква се и се посолява. Налива се виното и се оставя да ври около половин час.
4
Особуко 4Кипва се 1/2 л вода и се разтварят кубчетата бульон. Налива се към врящите зеленчуци и се вари 2–3 минути. Прецежда се през гевгир или цедка, като се притиска с лъжица, за да се отделят всички ценни вещества.
5
Особуко 5В бульона от зеленчуците се поставя позапеченият джолан, прибавят се брендито, маслото и мазнината от джолана и се задушава на много тих огън около 35–40 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


289 ДУШИ ОНЛАЙН
Николета Чераджийска-Тодорова се регистрира в сайта.
Anelia Peruhova се регистрира в сайта.
Валентина Стоева се регистрира в сайта.
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта