Отворена баница с тиквички

Парченца тиквички, обгърнати от тънки точени кори, с богата плънка от яйца и сирене – но не вътре, а отвън. Видът на баницата е различен, а вкусът й – фантастичен.
Източник: Бон Апети
Дата: 08.06.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакет точени кори (400 г)
4 тиквички
4 яйца
1 връзка копър
300 г заквасена сметана
300 г краве сирене
125 г краве масло
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Отворена баница с тиквички
Сиренето се настъргва, смесва се със заквасената сметана и яйцата, и се разбърква.
2
Отворена баница с тиквички 2
Добавя се наситнен копър и се овкусява със сол и черен пипер. Сместа се сипва в тава.
3
Отворена баница с тиквички 3
Три кори се подреждат една върху друга, като се мажат с масло. Нарязват се на дебели ленти.
4
Отворена баница с тиквички 4
В тях се слагат тиквичките, нарязани на гредички и се завиват на рула. Така се оформят всички кори.
5
Отворена баница с тиквички 5
Подреждат се, изправени в тавата.
6
Отворена баница с тиквички 6
Баницата се пече 30–40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

12.03.2022
Интересна рецепта, ще я пробвам!
2.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2022
От прекрасни продукти се получи посредствено ястие. Не ми допадна.
1.
Изпрати
лично съобщение

21.09.2016
Много вкусен и интересен вариант на любимата ни баница :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


186 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: