Овчарски пай

Дата: 05.05.2016
Източник: Severina Tepovicharova
ТИТЛА: Чирак
Овчарски пай
 
Необходими продукти:
за „къпкейкчетата“:
1 кг телешка кайма
1 глава лук
2-3 с. л. грейви сос
сол и черен пипер на вкус
за „глазурата“:
картофено пюре
сварен грах
сварени моркови
 

Начин на приготвяне:
1
Каймата, ситно нарязаният лук, грейви сосът и подправките се смесват и се разбъркват, до хомогенизиране.
2
Сместа се разпределя във форми за мъфини, които печем около 25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
3
С помощта на пош (или шприц) декорираме изпечените „къпкейкчетата“ от кайма с картофено пюре. Отгоре ги поръсваме със сварен грях и нарязани на ситни кубчета сварени моркови.

Добър апетит!


Съвет:
Вместо грейви сос може да използвате 1 кубче телешки бульон, разтворено в 2-3 с. л. гореща вода.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта