Овчарски пай

Дата: 20.05.2011
Източник: Бон Апети
Овчарски пай
 
Необходими продукти:
1 кг кайма смес (60% телешко и 40% свинско месо)
2 моркова
2 глави лук
2 скилидки чесън
80 мл олио
1 с. л. сос „Уорчестър“
1 ч. л. доматен концентрат
1 в. ч. червено вино
100 мл телешки бульон
3 стръка мащерка
1 стрък розмарин
сол и черен пипер на вкус
за картофеното пюре:
600 г картофи
20 г краве масло
20 мл прясно мляко
3 жълтъка
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Овчарски пай
Картофите се обелват и се слагат в подсолена вода да се варят.


2
Овчарски пай 2
Олиото се загрява в тиган. Добавя се каймата и се мачка с вилица или дървена лъжица, за да стане на трохи.


3
Овчарски пай 3
Морковите се настъргват, лукът се нарязва наситно, а чесънът се накълцва. Прибавят се към каймата, посолява се и се поръсва със стрит черен пипер. Бърка се до омекване на зеленчуците.


4
Овчарски пай 4
Сосът „Уорчестър“ и доматеният концентрат се добавят към сместа в тигана, бърка се още около 5 минути и се налива виното. Разбърква се и се сипва телешкият бульон.


5
Овчарски пай 5
Когато течността се изпари, се овкусява с наситнените мащерка и розмарин. Разбърква се и сместа се пресипва в тава за печене.


6
Овчарски пай 6
Сварените картофи се намачкват с лъжица за пюре или с преса за картофи.


7
Овчарски пай 7
Докато са още топли, се прибавят маслото и млякото. Подправя се със сол и черен пипер. Добавят се жълтъците и се разбърква до хомогенизиране.


8
Овчарски пай 8
Картофеното пюре се разпределя върху сместа с каймата. Паят се пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30–40 минути, до зачервяване на пюрето.


9
Овчарски пай 9
Когато паят е готов, се оставя да изстине за около 30 минути. Така при рязането парчетата ще запазят целостта си.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

31.05.2016
за първи път го готвих вместо с кайма с изпечено агнешко
3.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2016
Получи се добре
2.
Изпрати
лично съобщение

13.07.2015
Пропуснах някои съставки,но се получи вкусно ... Отгоре поръсих с кашкавал
1.
Изпрати
лично съобщение

04.01.2014
Първоначално подходих скептично към тази рецепта - звучеше ми като мусака с различна подредба на продуктите, но всъщност вкусът се оказа доста различен и много предпочитан от семейството ми.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


174 ДУШИ ОНЛАЙН
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта