Овнешки гювеч с царевица

Дата: 07.11.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500-600 г овнешко месо от бут
1 ч. л. червен пипер
10 с. л. олио
1 в. ч. червено вино
3 дафинови листа
7-8 стръка магданоз
1 глава лук
1 зелена чушка
1 червена чушка
4 картофа
50-60 г целина
200 г стерилизирана царевица
250 г домати
1 ч. л. риган
 

Начин на приготвяне:
1
Овнешки гювеч с царевицаМесото се нарязва на по-дребни късове и се запържва в предварително загрятото олио (5 с. л.), докато се зачерви. Налива се виното и къкри под капак около 30 минути (докато виното се изпари).
2
Овнешки гювеч с царевица 2Лукът се нарязва на шайби, чушките и целината – наедро. Запържват се в предварително загрятото олио.
3
Овнешки гювеч с царевица 3Подправят се с червен пипер, риган, дафинов лист и сол. Разбърква се, изсипва се месото, а дафиновият лист се отстранява.
4
Овнешки гювеч с царевица 4Картофите се нарязват наедро и се поставят в гювеч. Добавят се смесените зеленчуци и месо. Налива се вряла вода, която да достига малко под повърхността на продуктите.
5
Овнешки гювеч с царевица 5Накрая се изсипва стерилизираната царевица, похлупва се и се пече 1 час в предварително загрята на 160 градуса фурна.
6
Овнешки гювеч с царевица 6След това гювечът се изважда, покрива се с нарязаните наедро домати, поръсва се с наситнен магданоз и печенето продължава още 45 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта