Овнешко със зрял фасул

Дата: 28.11.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600-700 г обезкостено овнешко месо
1 ч. л. девесил
1 ч. л. червен пипер
2-3 с. л. олио
2 стръка целина
1 чушка
1 резен целина (50 г)
1 морков
1 глава лук
4 скилидки чесън
1/4 буркан стеризирани домати
300-350 г зрял фасул
1 ч. л. чубрица
 

Начин на приготвяне:
1
Овнешко със зрял фасулФасулът се залива с вода и се кипва. След това водата се сменя, като се наливат 3 части вода към 1 част фасул.
2
Овнешко със зрял фасул 2Месото се нарязва наедро, целината, морковът и лукът - надребно. Слагат се в тенджера под налягане заедно с фасула.
3
Овнешко със зрял фасул 3След като налягането се вдигне, продуктите се варят около 30 минути.
4
Овнешко със зрял фасул 4Чушката и чесънът се нарязват и се запържват в нагорещено олио. Поръсват се с пипер и се добавят намачканите домати. Запръжката се налива в сварения боб.

5
Овнешко със зрял фасул 5Ястието се вари около 5 минути под капак, след което се добавят ароматните подправки. Ври още 1 минута и е готово за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта