Паеля с риба, морски дарове и булгур

Д-р Снежана Алтънкова, директор на Дирекция обществено здраве към Министерство на здравеопазването
Източник: Бон Апети
Дата: 29.11.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500-600 г микс от морски дарове
1 ч. л. червен пипер
2-3 с. л. зехтин
2-3 щипки шафран
4-5 стръка магданоз
2 чушки
2 печени чушки
4 скилидки чесън
1/2 голяма глава лук
1/2 буркан стерилизирани домати
6-8 рулца от раци
1-1,100 л зеленчуков бульон
300 г булгур
500-600 г филе от бяла риба
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Паеля с риба, морски дарове и булгур
Лукът и чушките се нарязват на кубчета. Зехтинът се загрява в тиган, сипват се чушките и се запържват за 1-2 минути, след което се пресипват в чиния.
2
Паеля с риба, морски дарове и булгур 2
В същата мазнина за 1 минута се запържва лукът. Добавя се наситненият чесън, след още минута се поръсва нарязаният наситно магданоз и се наливат пюрираните домати.
3
Паеля с риба, морски дарове и булгур 3
Когато доматеният сос се редуцира, се сипва булгурът. Бърка се 2-3 минути и се връщат запържените чушки. Налива се бульонът, изчаква се да кипне и се добавят морските дарове и нарязаната на кубчета риба.
4
Паеля с риба, морски дарове и булгур 4
Паелята се подправя с червен пипер, черен пипер и шафран и къкри, докато булгурът поеме течността.
5
Паеля с риба, морски дарове и булгур 5
Накрая се изсипват нарязаните на малки парченца рулца от раци, паелята се украсява с ивици печени чушки и е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.02.2022
Хубава рецепта, ще я направя някой ден! А ето я и моята паеля с морски дарове.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


121 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: