Паеля

Гост: Пако, професионален готвач
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Паеля
 
Необходими продукти:
300 г калмари
250-300 г свинско месо
250-300 г пилешко месо
200 г замразен зелен фасул
100 мл зехтин
7-8 скариди
3-4 ч. ч. ориз
7-8 скилидки чесън
1 с. л. доматено пюре
1 ч. л. червен пипер
1 кубче рибен бульон
1 щипка шафран
1 портокал за украса



Начин на приготвяне:
1
Паеля
Месото се нарязва и се запържва в паелята (широк тиган с две дръжки с големината на тепсия) до пълна кулинарна готовност. Две от чушките се нарязват наситно и се прибавят към месото.
2
Паеля 2
Калмарът се нарязва на колелца и също се добавя. Скаридите се почистват от мустаците и се запържват за кратко в паелята, за да останат сочни и крехки, след което се изваждат и се оставят настрана.
3
Паеля 3
Останалите чушки се нарязват на лентички по дължина и се запържват. След това се изваждат и също се оставят настрана.
4
Паеля 4
В паелята се слагат зеленият фасул, обеленият и пасиран домат, пюрето и червеният пипер. Налива се студена вода, за да се подсили вкусът. След като кипне, се овкусява със сол, шафран и рибен бульон.
5
Паеля 5
Месото се разпределя по краищата на паелята и в средата се слага оризът, така че да се оформи гръбнак на риба по диаметъра на съда. След това се разбърква с месото и се оставя да ври около 20 минути.
6
Паеля 6
Накрая готовата паеля се украсява със скаридите и лентичките чушка, като се оформят слънчеви лъчи. Отстрани се поставя нарязан на четвъртинки портокал.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


163 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: