Паеля

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Паеля
 
Необходими продукти:
200 г ориз
1 печена червена чушка
2 щипки сол
2 скилидки чесън
7 с. л. зехтин
1 ч. л. червен пипер
3 с. л. доматено пюре
1 глава лук
1 ч. ч. замразен грах
150 г сварени миди
300 г калмари
3 бр. пилешки пържоли
100 г сварени скариди
1 щипка шафран (куркума)
 

Начин на приготвяне:
1
ПаеляПилешките пържоли се нарязват на малки парченца и се запържват в 7-8 с. л. зехтин. Прибавят се нарязаните на тънки кръгчета калмари, запържват се добре.
2
Паеля 2Добавят се нарязаният лук и наситненият чесън. Налива се гореща вода, колкото да покрие продуктите. Прибавят се 3 с. л. доматено пюре, 1 ч. л. червен пипер и 2 щипки сол.
3
Паеля 3Ври 10 минути и се слагат оризът, щипка шафран, малко розмарин. Когато оризът е готов, се добавят предварително сварените миди и 1 ч. ч. замразен грах.
4
Паеля 4Накрая се поставят сварените скариди. Приготвя се украса, като червената чушка се нарязва на ивички и се оформят лъчи на слънце.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.07.2015
Обожавам паеля!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


129 ДУШИ ОНЛАЙН
Деси коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта