Палачинка с кайма на фурна

Дата: 29.01.2016
Източник: Николета
ТИТЛА: Експериментатор
Палачинка с кайма на фурна
 
Необходими продукти:
за палачинката:
4 яйца
7 с. л. брашно
300 мл прясно мляко
1/2 пакетче краве масло
за плънката:
250 г кайма
500 г печурки
черен пипер
за бешамела:
2 с. л. брашно
краве масло
прясно мляко
за поръсване:
кашкавал
 

Начин на приготвяне:
1
Гъбите се наситняват и се запържват.
2
Каймата се запържва отделно, подправя се с черен пипер на вкус и към нея се прибавят гъбите.
3
Бешамелът се приготвя като брашното се запържва и към него се налива прясно мляко, докато се получи гъста каша.
4
Към готовия бешамел се прибавя каймата с гъбите.
5
За палачинката се разбиват яйцата и млякото и към тях се сипва брашното.
6
Маслото се нарязва на парчета и се разпределя в тава с незалепващо покритие, която се слага в загрята на 200 градуса фурна.
7
Когато маслото стане кафяво, се изсипва тестото и се пече до готовност – около 15–20 минути.
8
Плънката се разпределя в средата на готовата палачинка и краищата й се прегъват.
9
Палачинката се поръсва с настърган кашкавал, докато е още топла, за да може кашкавалът да се разтопи.



Съвет:
Ястието е подходящо както за основно, така и за предястие. От това количество продукти се получават 3 порции като основно ястие или 4-5 порции за предястие.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта