Палачинки "Ерос"

Дата: 13.02.2004
Източник: Бон Апети
Палачинки
 
Необходими продукти:
250 мл прясно мляко
1 с. л. шампанско
1 ч. л. мащерка
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 с. л. сол
1/2 буркан консервирани домати
3-4 с. л. зехтин
1 с. л. оцет
1 стрък магданоз
1 стрък праз
50 г краве масло
2 яйца
1 ч. ч. брашно
1 стрък копър
по 1 щипка мащерка, майорана и сол
краве масло за пържене
1 пилешко бутче
3-4 с. л. заквасена сметана
1 ч. ч. консервирана царевица
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Палачинки Палачинковото тесто се приготвя, като яйцата се овкусяват с накълцания копър, мащерката, майораната и солта. Разбива се с тел, добавя се брашното и постепенно при непрекъснато бъркане се сипва млякото. Бърка се, докато се получи палачинково тесто, след което от него се изпичат палачинки.
2
Палачинки За плънката зелената част на праза се разцепва по дължина. Листата се отделят едно по едно и се бланшират за около минута в кипнала подсолена вода. Изваждат се, охлаждат се в студена вода и се изцеждат. Нарязват се на дължина, така че да се получат тънки лентички.
3
Палачинки Кожата от пилешкото бутче се отстранява, месото се обезкостява и се нарязва на малки кубчета. Запържва се до златисто в сгорещеното масло, прибавят се бялата част от ситно нарязания праз и отцедената царевица и се разбърква. Похлупва се, задушава се 3-4 минути и се овкусява с подправките. Добавя се сметаната, разбърква се и се изчаква, докато сметаната се поизпари и сосът започне да се сгъстява. Преди да се отстрани от котлона, плънката се напръсква с шампанското и се разбърква.
4
Палачинки Доматеният винегрет се приготвя, като доматите и магданозът се пасират и получената смес се претрива през гевгир или цедка. При прецедените домати се слагат зехтинът, оцетът и подправките и се разбърква.
5
Палачинки При сервиране по средата на всяка от палачинките се поставя от плънката. Краищата на палачинката се вдигат нагоре и се завързват с лентичките праз, за да се получи нещо като торбичка. В чиния се слага от доматения винегрет и върху него се поставят палачинковите торбички.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


227 ДУШИ ОНЛАЙН
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
Jah Nikolov се регистрира в сайта.
Preslava Tsoneva се регистрира в сайта.
Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта