Палачинки от тиквички на фурна

Дата: 07.07.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г тиквички
80 г сирене „Пармезан“
1 яйце
3 с. л. грис от твърда пшеница (семолина)
1 ч. л. сух чесън
1/2 ч. л. кимион
лимонов пипер на вкус
сол на вкус
за намазване:
200 г извара
100 г заквасена сметана
80 г сушени домати
4 стръка босилек
кората от 1/2 лимон
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Палачинки от тиквички на фурнаТиквички се измиват много добре и се настъргват. Посоляват се и се оставят в гевгир, за да се отцедят добре. След това се притискат с ръце, за да излезе възможно най-много от водата в тях.
2
Палачинки от тиквички на фурна 2Смесват се с гриса, яйцето, настъргания пармезан, кимиона, чесъна, сол и лимонов пипер на вкус.
3
Палачинки от тиквички на фурна 3От сместа в намазана със зехтин тава се оформят палачинки, като се заравняват.
4
Палачинки от тиквички на фурна 4Пекат се за около 10 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Времето за печене зависи от дебелината на палачинките.
5
Палачинки от тиквички на фурна 5Изварата се смесва със заквасената сметана, наситнените босилек и сушени домати, настърганата лимонова кора и сол на вкус.
6
Палачинки от тиквички на фурна 6Палачинките се мажат с тази смес и се прехлупват.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

06.08.2016
Спечели овациите на моите гости!
4.
Изпрати
лично съобщение

18.07.2016
Много вкусно:)
3.
Изпрати
лично съобщение

11.07.2016
Чудесна лесна и бърза рецепта, с която да избягаме от традиционните пържени тиквички. Аз замених изварата с обезсолено домашно козе сирене, сушения домат с пресен на кубчета и вместо семолина сложих царевичен грис. Много свежо и засищащо! Благодаря за идеята! :)
2.
Изпрати
лично съобщение

09.07.2016
Моите палачинки се получиха страхотно, сосът реших да го направя с малко кисело мляко вместо цялото количество рикота, но се получи доста водна сместа - много ми харесаха така или иначе, а вкусът ми напомня доста на дюнер, според мен заради кимиона :)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.07.2016
Реших да направя една цяла палачинка, вместо няколко по-малки, но не се изпече добре... Затова пък, направих руло, доза пекох го и сложих малко кашкавал отгоре :) Много вкусно предястие!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


198 ДУШИ ОНЛАЙН
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта