Палачинки с извара и спанак

Източник: Бон Апети
Дата: 29.09.2003
Палачинки с извара и спанак
 
Необходими продукти:
4 яйца
1 ч. ч. брашно
150 г извара
50 г смлени орехови ядки
2 щипки къри
1–2 щипки индийско орехче
500 г спанак (замразен)
100–150 г печурки
30 мл готварска сметана
30 г масло
30–40 мл бяло сухо вино
1 домат
1/2 глава кромид лук



Начин на приготвяне:
1
Палачинки с извара и спанак
Палачинковото тесто се приготвя, като брашното се размесва с яйцата и 50–100 мл студена вода. Бърка се, докато се получи смес с консистенцията на боза. От готовата смес се приготвят палачинки по обичайния начин.
2
Палачинки с извара и спанак 2
Плънката се приготвя, като се смесят всички продукти за нея и се разбъркат добре.
3
Палачинки с извара и спанак 3
В единия от ъглите на готовите палачинките се поставя oт плънката. Прегъват се на 4 и се подреждат в тава. Тавата се поставя във фурната, за да се подгреят палачинките, но без да се пекат.
4
Палачинки с извара и спанак 4
Сосът се приготвя, като лукът се реже наситно и се запържва в маслото. Температурата се увеличава и се прибавят нарязаните гъби. Пържи се 3–4 минути, добавя се замразеният спанак и се разрежда с виното. Изчаква се, докато виното се изпари.
5
Палачинки с извара и спанак 5
Готовият сос заедно с домата се пасира, връща се отново в тигана, добавя се сметаната, разбърква се и се изчаква да кипне. Ври 2–3 минути и се оттегля от котлона. Важно е при сервиране температурата на соса да е равна на тази на палачинките във фурната.
6
Палачинки с извара и спанак 6
От соса се слага в чинията, а върху него се поставя от горещите палачинки, извадени от фурната. Гарнира се с босилек, а по желание може да се поръси с настърган кашкавал или сирене “Пармезан”.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


230 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: