Палачинки с праз и сирена

Пищни и засищащи – подходящи и за основно
Източник: Бон Апети
Дата: 19.11.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за палачинките:
4 яйца
500 мл прясно мляко
200 г брашно
1 щипка сол
масло за намазване

за плънката:
1 кг праз
100 г краве масло
100 мл бяло вино
300 г шунка
200 г сирене „Ементал“
сол и черен пипер на вкус

за соса:
3 с. л. краве масло
3 с. л. брашно
400 мл прясно мляко
100 г топено сирене
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Палачинки с праз и сирена
Яйцата се разбиват с телена бъркалка. Към тях се налива млякото и отново се разбива.
2
Палачинки с праз и сирена 2
Брашното се смесва със солта и постепенно се налива яйчената смес, като се разбива добре, за да няма бучки. Трябва да се получи рядко палачинково тесто. Оставя се да почине около 15 минути.
3
Палачинки с праз и сирена 3
Тиган за палачинки с незалепващо покритие и с диаметър 28 см се намазва с масло и се изпичат 8 палачинки.
4
Палачинки с праз и сирена 4
След това се приготвя плънката. Празът се нарязва наситно и се запържва в маслото. Когато започне да се карамелизира, се налива виното и се оставя на огъня, докато течността се изпари. След това се овкусява със сол и черен пипер.
5
Палачинки с праз и сирена 5
Върху всяка палачинка се слага тънко нарязана шунка, отгоре – парчета ементал и накрая – от плънката с праз.
6
Палачинки с праз и сирена 6
Краищата от двете страни се прегъват леко навътре, за да не изтече плънката при печенето, и се завиват стегнати рула.
7
Палачинки с праз и сирена 7
Подреждат се плътно едно до друго в тава.
8
Палачинки с праз и сирена 8
Сосът се приготвя, като маслото се загрява и в него се запържва брашното. Постепенно при непрекъснато разбъркване се налива затопленото мляко.
9
Палачинки с праз и сирена 9
Когато сосът е почти готов, се добавя топеното сирене. Разбърква се до хомогенизиране и се овкусява със сол и черен пипер.
10
Палачинки с праз и сирена 10
Палачинките се заливат със соса и се пекат около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2021
Вкусно
8.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2017
Бързо, лесно, вкусно и търпи вариции.
7.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2015
Вкусът на праз е изненадващо приятен! Любими са ни!
6.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2014
супер са всички много ги харесаха
5.
Изпрати
лично съобщение

28.10.2014
вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


154 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: