Палачинки с праз и сирена

Дата: 22.10.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за палачинките:
4 яйца
500 мл прясно мляко
200 г брашно
1 щипка сол
масло за намазване
за плънката:
1 кг праз
100 г краве масло
100 мл бяло вино
300 г шунка
200 г сирене „Ементал“
сол и черен пипер на вкус
за соса:
3 с. л. краве масло
3 с. л. брашно
400 мл прясно мляко
100 г топено сирене
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1
Палачинки с праз и сиренаЯйцата се разбиват с телена бъркалка. Към тях се налива млякото и отново се разбива.
2
Палачинки с праз и сирена 2Брашното се смесва със солта и постепенно се налива яйчената смес, като се разбива добре, за да няма бучки. Трябва да се получи рядко палачинково тесто. Оставя се да почине около 15 минути.
3
Палачинки с праз и сирена 3Тиган за палачинки с незалепващо покритие и с диаметър 28 см се намазва с масло и се изпичат 8 палачинки.
4
Палачинки с праз и сирена 4След това се приготвя плънката. Празът се нарязва наситно и се запържва в маслото. Когато започне да се карамелизира, се налива виното и се оставя на огъня, докато течността се изпари. След това се овкусява със сол и черен пипер.
5
Палачинки с праз и сирена 5Върху всяка палачинка се слага тънко нарязана шунка, отгоре – парчета ементал и накрая – от плънката с праз.
6
Палачинки с праз и сирена 6Краищата от двете страни се прегъват леко навътре, за да не изтече плънката при печенето, и се завиват стегнати рула.
7
Палачинки с праз и сирена 7Подреждат се плътно едно до друго в тава.
8
Палачинки с праз и сирена 8Сосът се приготвя, като маслото се загрява и в него се запържва брашното. Постепенно при непрекъснато разбъркване се налива затопленото мляко.
9
Палачинки с праз и сирена 9Когато сосът е почти готов, се добавя топеното сирене. Разбърква се до хомогенизиране и се овкусява със сол и черен пипер.
10
Палачинки с праз и сирена 10Палачинките се заливат със соса и се пекат около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2015
Вкусът на праз е изненадващо приятен! Любими са ни!
6.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2014
супер са всички много ги харесаха
5.
Изпрати
лично съобщение

28.10.2014
вкусно!
4.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2014
Станаха невероятни
3.
Изпрати
лично съобщение

24.10.2014
много вкусни :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


170 ДУШИ ОНЛАЙН
Anelia Peruhova се регистрира в сайта.
Валентина Стоева се регистрира в сайта.
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта