Палачинки с риба тон

Дата: 18.09.2003
Източник: Бон Апети
Палачинки с риба тон
 
Необходими продукти:
2 яйца
сол и черен пипер на вкус
1-2 щипки риган
1-2 щипки индийско орехче
1 с. л. олио
100 г краве масло
1 глава кромид лук
200 г замразен спанак
200 г извара
1 консерва риба тон (200 г)
2-3 щипки сол
200 г брашно
300 мл прясно мляко
кашкавал и червен пипер за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Палачинки с риба тонПалачинковото тесто се приготвя, като продуктите за него се смесват в купа и се разбъркват до получаването на течно тесто с консистенцията на боза.
2
Палачинки с риба тон 2Палачинките се изпичат в намаслен тиган.
3
Палачинки с риба тон 3Лукът се реже наситно и се запържва в олиото и 30 г от маслото за около минута на слаб огън. Температурата на котлона се увеличава и се прибавя спанакът, без да се размразява. Пържи се не повече от 1-2 минути, оттегля се от котлона и се разбърква с рибата, изварата и подправките.
4
Палачинки с риба тон 4С получената плънка се пълнят палачинките, сгъват се като пакетче (или се навиват) и се подреждат в тава. Върху всяка се поставя по 1 малка бучка масло, настъргва се кашкавал, поръсва се с червен пипер и се запича за няколко минути в силно загрята фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта