Палачинкова торта „Ден и нощ“

Дата: 20.05.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за светлите палачинки:
300 мл газирана вода
300 мл прясно мляко
220 г брашно
2 яйца
1 с. л. разтопено краве масло (+ за намазване)
1 щипка захар
1 щипка сол
за какаовите палачинки:
250 мл прясно мляко
200 мл газирана вода
100 г брашно
40 г какао
2 яйца
3 с. л. кафява захар
1 с. л. разтопено краве масло (+ за намазване)
1 щипка сол
за крема:
750 г сирене „Маскарпоне“
6 жълтъка
180 мл вино „Марсала“
200 г малини
180 г захар
1 консерва подсладено кондензирано мляко
450 мл животинска сметана
1 шушулка бурбонска ванилия
за гарниране:
300 г малини
200 мл животинска сметана
1 с. л. пудра захар (+ за поръсване)
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Палачинкова торта „Ден и нощ“Светлите палачинки се приготвят, като в купа се разбиват брашното, яйцата, маслото, солта, захарта, прясното мляко и газираната вода. Тестото се оставя за 30 минути в хладилник.
2
Палачинкова торта „Ден и нощ“ 2Какаото за кафявите палачинки се разбива с брашното, яйцата, разтопеното масло, солта, захарта, прясното мляко и газираната вода и също се оставя за 30 минути в хладилник.
3
Палачинкова торта „Ден и нощ“ 3В намазан с масло тиган от двата вида тесто се пекат тънки палачинки.
4
Палачинкова торта „Ден и нощ“ 4Жълтъците за крема се разбиват на водна баня с половината захар.
5
Палачинкова торта „Ден и нощ“ 5Когато станат на пяна, се налива виното и се бърка, докато кремът се сгъсти. Охлажда се.
6
Палачинкова торта „Ден и нощ“ 6Сметаната се разбива с останалата захар и семенцата ванилия, докато стане пухкава.
7
Палачинкова торта „Ден и нощ“ 7Маскарпонето се разбива с кондензираното мляко. Прибавят се жълтъците с марсалата, сметаната и се разбърква.
8
Палачинкова торта „Ден и нощ“ 8Накрая се пускат малините и се разбърква много внимателно.
9
Палачинкова торта „Ден и нощ“ 9Тортата се подрежда като се редуват двата вида палачинки, а между тях се маже с крем. Завършва се с крем. Оставя се в хладилник за 4–5 часа, за да стегне.
10
Палачинкова торта „Ден и нощ“ 10След това се покрива с разбитата със захар сметаната. Украсява се с малини и се поръсва с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

24.09.2016
Много вкусна
2.
Изпрати
лично съобщение

24.05.2016
а така е от вътре
1.
Изпрати
лично съобщение

24.05.2016
Направих тортата с ягоди получи се много добре. Похвалиха ме вкъщи :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


224 ДУШИ ОНЛАЙН
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта