Пълнен калмар с ризото и морски дарове

Дата: 18.06.2010
Източник: Бон Апети
Пълнен калмар с ризото и морски дарове
 
Необходими продукти:
1 туба от калмар
по 1 щипка червен пипер, сол и захар
150 мл горещо олио
3 жълтъка
50 г ориз
4 с. л. зехтин
1 малък резен джинджифил
50 г замразен грах
1 морков
1/2 глава лук
250 г микс от морски дарове
2 кубчета зеленчуков бульон
1 малък резен джинджифил
1 морков
1 глава лук
1 дафинов лист
10 зърна бял пипер
1 ч. л. лимонов сок
 

Начин на приготвяне:
1
Първо се приготвя бульонът, като в 1 л вода се слагат продуктите предназначени за него. След като заври и зенечуците омекнат, в бульона се потапя калмарът за не повече от 3 минути.
2
Ризотото се приготвя, като зеленчуците се нарязват надребно и се задушават заедно с морските дарове в зехтина. След като омекнат, към тях се прибавя оризът. Когато стане прозрачен, веднага се наливат около 150 мл от прецедения бульон, в който се е варил калмарът.
3
Приготвя се сос "Муселин", като разбитите жълтъци се смесват с горещото, но не препържено олио и всичко се пасира подобно на майонеза. Накрая се овкусява с подправките и лимоновият сок.
4
С готовото ризото се пълни калмарът. Полива се със соса "Муселин" и се поставя да се опече на най-горния реотан на фурната. 
 
Съвет:
Готовият калмар се поднася с гарнитура от бланширани зеленчуци - моркови, броколи, които са запържени за кратко с масло и овкусени със сол.
 
Рецептата е приготвена от майстор готвача Мустафа Карасали.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


303 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта