Пълнен лук с ориз и орехи

Дата: 25.11.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 големи глави лук
100 г орехи
50 г бисерен ориз
1 морков
1 ч. л. пушен червен пипер
20 г стафиди
2 пукани люти чушки
20 мл олио
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнен лук с ориз и орехиГлавите лук се почистват от най-външните люспи. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор), докато омекнат – около 1 час и 20 минути. Оставят се да се охладят.
2
Пълнен лук с ориз и орехи 2След това люспите се отстраняват, отрязват се капачета и главите внимателно се издълбават.
3
Пълнен лук с ориз и орехи 3Издълбаната част се накълцва.
4
Пълнен лук с ориз и орехи 4Орехите се запичат на сух тиган и също се накълцват.
5
Пълнен лук с ориз и орехи 5Морковът се обелва, настъргва се и се запържва в сгорещеното олио.
6
Пълнен лук с ориз и орехи 6Добавят се оризът, издълбаната част от лука, стафидите и всичко се запържва.
7
Пълнен лук с ориз и орехи 7Прибавят се и орехите и накълцаните люти чушки.
8
Пълнен лук с ориз и орехи 8Плънката се овкусява с пушен червен пипер, сол и черен пипер.
9
Пълнен лук с ориз и орехи 9Наливат се 200 мл вода и се готви, докато оризът набъбне и поеме водата.
10
Пълнен лук с ориз и орехи 10Издълбаните глави лук се пълнят със сместа и се покриват с капачетата.
11
Пълнен лук с ориз и орехи 11В тавата се наливат два пръста вода и ястието се пече в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до готовност – 40 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


114 ДУШИ ОНЛАЙН
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта