Пълнен лук

Дата: 08.11.2011
Източник: Бон Апети
Пълнен лук
 
Необходими продукти:
8 големи глави червен лук
300 г кайма
100 г пушени гърди
1 с. л. горчица
2 моркова
60 мл олио
2 с. л. галета
100 г твърд кашкавал
1/4 ч. л. чубрица
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнен лук
Лукът се почиства, отгоре се отрязват капачета и се вари в кипяща подсолена вода за 10–15 минути. Изважда се и се оставя да изстине. Издълбават се, като сърцевината и капачетата се запазват.

 

 

 

 

 

 


2
Пълнен лук 2
В тиган с малко олио се запържват пушените гърди, нарязани на кубчета, добавят се настърганите моркови и се налива останалото олио. Съдът се похлупва и се оставя продуктите да се задушат.

 

 


3
Пълнен лук 3
Слага се каймата и се налива малко вода. Мачка се, докато месото стане на трохи.

 

 


4
Пълнен лук 4
Прибавя се нарязаната сърцевина на лука, сол, черен пипер и чубрица, както и горчицата.

 


5
Пълнен лук 5
С тази смес се пълнят главите лук. Подреждат се в тава, слагат се капачетата, и се пекат около 40 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, и покрити с алуминиево фолио. В тавата се налива и малко вода.

 


6
Пълнен лук 6
Малко преди да са съвсем изпечени, фолиото се отстранява, капачетата се отхулпват и лука се поръсва със смесените настърган кашкавал и галета и се допичат до златисто.

 

 


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2013
Чудесно се получи като предястие за голяям рожден ден!
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Тази рецепта е уникална!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта