Пълнен шаран в тесто за Никулден

Дата: 04.12.2009
Източник: Бон Апети
Пълнен шаран в тесто за Никулден
 
Необходими продукти:
1 шарана (2 кг)
5 връзки магданоз
10 стръка мащерка
1 с. л. червен пипер
1–2 глави лук
3 ч. ч. брашно
100 мл олио
сол и бял пипер на вкус
олио за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
От брашното, малко сол и 100–120 мл хладка вода се замесва тесто. Разточва се на дебела кора.
2
Лукът се нарязва наситно и се задушава в олиото и малко вода, докато омекне. Отстранява се от огъня и се разбърква със ситно нарязаните магданоз и мащерка, червения пипер и сол.
3
Предварително почистеният, измит и осолен шаран се напълва с приготвената плънка, зашива се и се увива в тестото. Поставя се в намазнена тава и се пече в умерена фурна (160–180 градуса), докато се опече тестото.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


351 ДУШИ ОНЛАЙН
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта