Пълнен шаран за Никулден

Дата: 04.12.2009
Източник: Бон Апети
Пълнен шаран за Никулден
 
Необходими продукти:
1 шаран (2 кг)
5 връзки магданоз
10 стръка мащерка
2 ч. л. червен пипер
1/4 ч. ч. ориз
1–2 глави лук
1/2 ч. ч. олио
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Лукът се нарязва наситно и се задушава в олиото и малко вода до омекване, прибавя се оризът и се разбърква, задушава се 5–6 минути. Отстранява се от огъня и се разбърква с наситнените магданоз и мащерка, червения пипер и сол.
2
Предварително почистеният, измит и посолен отвътре и отвън шаран се пълни с приготвената плънка, зашива се и се поставя в тава. Наливат се около 500 мл вода. Покрива се с фолио и се пече във фурна, загрята на 180–200 градуса, около 60 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2015
с добавка към плънката-вкусни горски манатарки
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта