Пълнен заек

Дата: 17.02.2012
Източник: pancake
ТИТЛА: Чирак
Пълнен заек
 
Необходими продукти:
1 заек
1/2 ч. ч ориз
1 праз
200 г гъби
100 г стафиди
50 г орехи
горчица
соев сос
 

Начин на приготвяне:
1

Почистваме и измиваме ориза, нарязваме наситно праза и гъбите.

 


2

В дълбок тиган сипваме олио, прибавяме нарязания праз, гъбите и стафидите.

 


3

След около минута добавяме  измитият ориз и половин чаша вода. Задушаваме за няколко минути. Прибавяме орехите, мащерка, сол и черен пипер (на вкус).  

 


4

След като плънката е готова, напълваме заека с нея и зашиваме с дебел конец и игла. Намазваме заека със смес  от соевия сос, горчицата и няколко лъжици мазнина. Заливаме с вино и покриваме с фолио.

 


5

Печем на 180 градуса за 3 часа и 30 минути (или до готовност).

 


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

17.03.2015
да си оближеш пръстите с плънка от вкусни горски манатарки
1.
Изпрати
лично съобщение

17.12.2013
Трябва да се пробва тази рецепта с крехко заешко месце.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


204 ДУШИ ОНЛАЙН
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта