Пълнена агнешка плешка с грухано жито

Източник: Бон Апети
Дата: 16.07.2003
Пълнена агнешка плешка с грухано жито
 
Необходими продукти:
1 агнешка плешка
1 ч. л. сух джоджен
1 ч. л. гранулиран чесън
1 ч. л. сух копър
2 ч. л. сух магданоз
1/2 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сол
7–8 листа джоджен
1/4 връзка магданоз
4–5 с. л. олио
1 голяма глава лук (200 г)
1 голям домат
1 зелена чушка
1 червена чушка
250–300 г грухано жито
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Пълнена агнешка плешка с грухано жито
Плешката се измива и се почиства от ципите. От външната й страна с помощта на дланта се прави надлъжен разрез, за да се получи джоб между ребрата и плешката, като се внимава да не се среже ципата на ребрата.
2
Пълнена агнешка плешка с грухано жито 2
Плънката се приготвя, като лукът се нареже наситно, а чушките и почистените от семето домати - на малки кубчета.
3
Пълнена агнешка плешка с грухано жито 3
Лукът се задушава за 3–4 минути в олиото, добавя се измитото жито, разбърква се и се наливат 250–300 мл вода. Задушава се, докато житото поеме водата, прибавят се чушките и доматите, разбърква се и се овкусява с подправките.
4
Пълнена агнешка плешка с грухано жито 4
Плънката се пълни в приготвения джоб на агнешката плешка и се затваря с помощта на дървено шишче или се зашива. Пече се в намаслена тава, първите 20 минути при температура 220–240 градуса, след което температурата се намаля до 160 градуса и се пече още час и половина – два.
5
Пълнена агнешка плешка с грухано жито 5
Суха марината се приготвя от смесването и разбъркването на подправките, както се постъпва при направата на дресинг. 10 минути преди да се извади от фурната, ястието се поръсва с нея.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: