Пълнена кисела зелка

Дата: 24.12.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 средно голяма кисела зелка
200 г булгур
100 г сушени сини сливи
3 стръка праз
1 корен пащърнак
1/2 ч.л. мащерка
1 ч. л. пушен червен пипер
6 с. л. олио
200 мл зелев сок
сол и черен пипер на вкус
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Пълнена кисела зелкаБулгурът се накисва в топла вода за около половин час, докато набъбне, и след това се отцежда.
2
Пълнена кисела зелка 2Празът и пащърнакът се наситняват и се запържват в 3 с. л. олио.
3
Пълнена кисела зелка 3Добавят се наситнените сини сливи и булгурът, и се овкусява с мащерката, пушения червен пипер, сол и черен пипер.
4
Пълнена кисела зелка 4Зелката се слага на дъска с кочана надолу и се „бели“ без да се късат листата.
5
Пълнена кисела зелка 5Накрая се маха сърцевината и част от плънката се слага в средата.
6
Пълнена кисела зелка 6Завива се с 1 слой листа и после пак се слага малко плънка.
7
Пълнена кисела зелка 7След това – отново листа и така, докато зелката се „затвори”.
8
Пълнена кисела зелка 8Поставя се в тенджера с термоустойчиви дръжки и се залива с останалото олио.
9
Пълнена кисела зелка 9Сипва се зелевият сок, похлупва се и се готви 2 часа в загрята на 160 градуса фурна с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


300 ДУШИ ОНЛАЙН
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта