Пълнена пита със зеленчуци по селски

Дата: 08.12.2004
Източник: Бон Апети
Пълнена пита със зеленчуци по селски
 
Необходими продукти:
300 г брашно
1 с. л. зехтин
1 глава чесън
2 щипки сол
1-2 с. л. вода
3-4 с. л. зехтин
1 глава кромид лук
1 патладжан (300 г)
2 червени чушки
150 г маргарин
1/2 ч. л. риган
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнена пита със зеленчуци по селскиПатладжанът се обелва, измива се, нарязва се на кръгчета и се посолява. Оставя се да престои, за да се отцеди горчивият му сок. Брашното се пресява, посолява се, добавя се маргаринът. Разбърква се, налива се водата. Омесва се с ръце и се оставя покрито в хладилник за 30 минути.
2
Пълнена пита със зеленчуци по селски 2Празът се нарязва под наклон на едри парчета, лукът се - на четвъртини, чушките – на две. Поставят се в намаслена със зехтина тава. Добавят се главата чесън за пастата (цяла) и подсушените кръгчета патладжан. Полива се с малко зехтин. Пече се 30 минути в предварително загрята до 200-220 градуса фурна.
3
Пълнена пита със зеленчуци по селски 3След като изсинат леко, чушките и празът се обелват. Пастата се приготвя, като изпеченият чесън се обелва, слага се в купичка и се разбърква с ригана, зехтина и солта.
4
Пълнена пита със зеленчуци по селски 4Отпочиналото тесто се разточва във формата на кръг върху набрашнена повърхност.
5
Пълнена пита със зеленчуци по селски 5От домакинска хартия се изрязва кръг с диаметър, малко по-голям от диаметъра на тавата, в която ще се пече питата. Слага се върху разточената кора, обръща се и чесновата паста се намазва върху тестото, като краят му остава непокрит.
6
Пълнена пита със зеленчуци по селски 6Поставя се в тавата заедно с хартията, посолява се и се изсипват зеленчуците. С помощта на домакинската хартия краят на тестото се подгъва навътре, но без да се затваря. Хартията се изважда внимателно. Питата се пече при температура 180 градуса, докато тестото се зачерви.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


145 ДУШИ ОНЛАЙН
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта