Пълнена плескавица

Сочна, с плънка и аромат на огън
Източник: Бон Апети
Дата: 30.08.2011
Пълнена плескавица
 
Необходими продукти:
800 г телешка кайма от бут
200 г свинска кайма от бут
1 скилидка чесън
1 люта чушка
1 с. л. универсална подправка

за плънката:
300 г пушени свински гърди
300 г кашкавал
1 скилидка чесън
1 с. л. червен пипер
универсална подправка на вкус

за гарнитура:
1 тиквичка
1 червена чушка
1 зелена чушка
2 глави лук
зехтин за намазване
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнена плескавица

Каймата се омесва с наситнените чесън и люта чушка и се овкусява с универсалната подправка. Оставя се да почине в хладилник минимум за 30 минути.


2
Пълнена плескавица 2

Гърдите се нарязват на дребни кубчета и към тях се настъргва кашкавалът.


3
Пълнена плескавица 3

Овкусява се с червения пипер, наситнения чесън и универсалната подправка. Всичко се разбърква добре.


4
Пълнена плескавица 4

Когато каймата е готова, се взима от нея, оформя се кръг в дланта, в него се поставя от плънката и отгоре отново се слага кайма.


5
Пълнена плескавица 5

Оформя се голямо кюфте, като плънката трябва да е добре покрита отвсякъде.

6
Пълнена плескавица 6

Пече се на скара от двете страни до зачервяване.

7
Пълнена плескавица 7

Тиквичката и чушките се почистват, нарязват се на ленти и се посоляват.


8
Пълнена плескавица 8

Намазват се със зехтин и се слагат на скарата заедно с разрязания на половина лук.


9
Пълнена плескавица 9

Когато зеленчуците омекнат се свалят от скарата, лукът се обелва и се нарязва на шайби. Поднасят се с плескавицата.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: