Пълнена скумрия със спанак

Източник: Бон Апети
Дата: 13.12.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 скумрии
черен пипер на вкус
100-150 г спанак
50 г смлени орехови ядки
9 шайби лимон
2 кисели краставички
1/2 връзка копър
4 с. л. олио
сокът от 1/2 лимон
100 г обезкостени зелени маслини
1/2 глава лук
7-8 стръка магданоз
6-7 с. л. олио
2 с. л. доматено пюре
2 с. л. лимонов сок



Начин на приготвяне:
1
Пълнена скумрия със спанак
Перките се изрязват и рибата се разрязва откъм гърба, така че да се отдели костта. Гръбначната кост се изважда, както и останалите кости. Отвътре почистените скумрии се поръсват с черен пипер.
2
Пълнена скумрия със спанак 2
Ореховите ядки се запържват за 30 секунди в предварително загрятото олио. Изсипва се спанакът, запържва се 30 секунди, посолява се и се подправя с наситнен копър и лимонов сок.
3
Пълнена скумрия със спанак 3
Рибите се пълнят с готовата смес, слагат се по няколко кръгчета кисели краставички и се затварят.
4
Пълнена скумрия със спанак 4
Лист алуминиево фолио се намазнява с олио, слагат се няколко кръгчета лимон, върху тях се поставя една скурмия и се завива като пакетче. По същия начин се завиват и останалите риби.
5
Пълнена скумрия със спанак 5
Скумриите се поставят в тава, в която се наливат 1-2 пръста вода. Пекат се около 20-25 минути в предварително загрята до температура 200-220 градуса фурна.
6
Пълнена скумрия със спанак 6
Маслините, лукът, магданозът и доматеното пюре се пасират, като постепенно се наливат олиото и лимоновият сок. При нужда се добавя малко вода. Рибата се изважда от фолиото и се сервира заедно със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


156 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: