Пълнена целина със свинско и гъби

Дата: 30.12.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 глави целина (малки)
300 г смляно месо от свински гърди
200 г гъби
150 г кашкавал
1 филия хляб
1 яйце
1 морков
1/2 лимон
1/4 връзка магданоз
2 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
олио за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнена целина със свинско и гъбиГлавите целина се обелват и се заливат със сока от лимона. Варят се 20 минути в подсолена вода. Разрязват се на половинки и се издълбават с помощта на малка лъжица.
2
Пълнена целина със свинско и гъби 2Морковът се настъргва, хлябът се накисва във вода.
3
Пълнена целина със свинско и гъби 3Гъбите се белят и се режат наситно. Магданозът се накълцва.
4
Пълнена целина със свинско и гъби 4Каймата се смесва с магданоза, отцедения хляб, яйцето, сол, черен пипер, червен пипер, морковите и гъбите. Прибавя се издълбаната и накълцана вътрешност на целината.
5
Пълнена целина със свинско и гъби 5Главите целина се пълнят със сместа.
6
Пълнена целина със свинско и гъби 6Нареждат се в намазана с олио тава и се поръсват с настъргания кашкавал. Наливат се 100 мл вода.
7
Пълнена целина със свинско и гъби 7Ястието се пече в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до готовност – около 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта