Пълнена целина

Дата: 21.11.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 средно големи глави целина
1 връзка магданоз
1 морков
4 скилидки чесън
4 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнена целинаГлавите целина се обелват и се издълбават с лъжица или тънко ножче.
2
Пълнена целина 2Издълбаната част се накълцва.
3
Пълнена целина 3Магданозът и чесънът се наситняват, а морковът се настъргва. В купа се смесват издълбаната целина, магданозът, чесънът и морковът, и се овкусяват със сол и черен пипер.
4
Пълнена целина 4Издълбаните глави целина се пълнят със сместа.
5
Пълнена целина 5Подреждат се в тава и се заливат със зехтина.
6
Пълнена целина 6В тавата се налива малко вода – около 2 пръста.
7
Пълнена целина 7Покрива се с алуминиево фолио и се пече около 1 час в загрята на 180 градуса фурна.



Съвети:
Времето за печене зависи от големината на главите целина.
Поднесете ги, полети с лимонов сок, доматен или млечен сос.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2014
идеално за поста
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


138 ДУШИ ОНЛАЙН
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
Оля Нешкова се регистрира в сайта.
Яна коментира рецептата Тарт с гъби и спанак
Полина Петрова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта