Пълнени агнешки чревца

Дата: 25.04.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г агнешки чревца
2 с. л. морска сол
2 с. л. червен винен оцет
2 с. л. брашно
2 глави лук
1 ч. л. черен пипер на зърна
2 дафинови листа
за пълнежа:
250 г бисерен ориз
300 г почистен спанак
50 г сушени домати
2 връзки пресен лук
2 скилидки чесън
4 стръка пресен джоджен
1 ч. л. пушен червен пипер
40 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнени агнешки чревцаЧревцата се накисват за 1 час в студена вода, отцеждат се и се обръщат. Слагат се закратко в оцет и 1 ч. л. сода.
2
Пълнени агнешки чревца 2Измиват се и се поръсват с брашното и солта.
3
Пълнени агнешки чревца 3След това се изплакват и отцеждат.
4
Пълнени агнешки чревца 4Пълнежът се приготвя, като оризът се запържва в зехтина, докато стане стъклен и към него се прибавят накълцаните чесън, лук и сушени домати. Сместа се овкусява с пушения червен пипер.
5
Пълнени агнешки чревца 5Добавя се и наситненият джоджен.
6
Пълнени агнешки чревца 6Наливат се около 700 мл вода и се оставя оризът да набъбне.
7
Пълнени агнешки чревца 7Подправя се със сол и черен пипер.
8
Пълнени агнешки чревца 8Когато е полуготов, към него се слага спанакът и се разбърква.
9
Пълнени агнешки чревца 9Агнешките чревца се пълнят с оризовата смес с помощта на пош, като се внимава да няма въздух.
10
Пълнени агнешки чревца 10Оформят се малки наденички, които се завързват от двата края.
11
Пълнени агнешки чревца 11Нареждат се в тава и се овкусяват с дафиновите листа и черен пипер на зърна.
12
Пълнени агнешки чревца 12Двете глави лук се режат наедро и се смилат с 500 мл вода и с тях се заливат чревцата.
13
Пълнени агнешки чревца 13Подправят се със сол.
14
Пълнени агнешки чревца 14Тавата се покрива с алуминиево фолио и чревцата се пекат 45 минути в загрята на 200 градуса с вентилатор фурна.
15
Пълнени агнешки чревца 15Фолиото се отстранява и се запичат за още 15 минути.





Съвет:
По желание ястието се гарнира с кисело мляко.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.04.2014
Ооо направете и супа от агнешки дреболийки. Вкусотия!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


222 ДУШИ ОНЛАЙН
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта