Пълнени чушки по уругвайски

Дата: 07.11.2003
Източник: Бон Апети
Пълнени чушки по уругвайски
 
Необходими продукти:
6–10 червени чушки
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. риган
1 кубче пилешки бульон
2 скилидки чесън
3 с. л. доматено пюре
3 с. л. олио
1 глава лук
2 моркова
1 ч. ч. ориз
300 г кайма (смес)
1 кубче телешки бульон
2–3 стръка магданоз
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнени чушки по уругвайскиДоматеното пюре се разрежда с 3 с. л. вода. Морковите се настъргват. Лукът се реже наситно. Запържват се в сгорещеното олио за около 1–2 минути.
2
Пълнени чушки по уругвайски 2Прибавят се накълцаните скилидки чесън. Разбърква се. Добавят се каймата и половината от доматеното пюре. Пържи се 3–4 минути. Овкусява се с ригана и солта.
3
Пълнени чушки по уругвайски 3Оризът се сварява с 1 ч. ч. вода и кубчето бульон. Щом водата се поеме, се прибавят накълцаният магданоз и другата половина от доматеното пюре. Разбърква се.
4
Пълнени чушки по уругвайски 4Добавя се запържената със зеленчуците кайма. Бърка се, докато всички продукти се смесят.
5
Пълнени чушки по уругвайски 5С готовата смес се пълнят почистените от семето и леко посолени чушки. Гърлото на всяка се потопява в брашно, за да се запечата. Подреждат се в тава. Заливат се с телешкия бульон, разтворен в 1/2 л гореща вода. Пекат се 30–40 минути при температура 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта