Пълнени чушки с боб и ориз

Дата: 22.12.2013
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Пълнени чушки с боб и ориз
 
Необходими продукти:
150 г сухи чушки
250 г стар боб
130 г ориз
2 глави лук
150 мл олио
5 г червен пипер
5 г градинска чубрица
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Чушките се слагат в тенджера, заливат се с вода и се кипва. Щом заврят, се тенджерата се отдръпва на страни и се оставят да омекнат.
2
Бобът се сварява и се отцежда.
3
Оризът се задушава с 130 мл вода малко олио и сол. След като поеме водата, се сваля от огъня и се оставя да изстине за 15-20 минути. Лукът се нарязва наситно и се запържва в олиото. Щом се карамелизира, към него се добавя червеният пипер и се отдръпва от котлона. Прибавят се към боба заедно със солта и чубрицата.
4
Всичко се разбърква и чушките се пълнят с получената смес. Внимавайте да не ги скъсате при пълненето. Така напълнените чушки се подреждат в елипсовиден гювеч, заливат се с олио и малко топла вода. Пекат се 30 минути във фурна на 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.04.2014
Много са вкусни.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта