Пълнени чушки с боб

Дата: 11.06.2010
Източник: Бон Апети
Пълнени чушки с боб
 
Необходими продукти:
6 сушени чушки сушени чушки
100 мл олио
1 ч. л. джоджен
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. червен пипер
2–3 стръка магданоз
1–2 люти чушки
1 глава чесън
1 домат
100 г лук
100 г глава целина
1 морков
100 г доматено пюре
500 г боб
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Бобът се накисва за 24 часа в тенджера със студена вода. След това водата се изхвърля, налива се нова и бобът се слага да се вари, като водата се сменя поне още 2 пъти. Вари се до готовност.
2
Сушените чушки се накисват за 15 минути в хладка вода да омекнат.
3
Нарязват се морковът, лукът, целината и се задушават в сгорещеното олио и малко вода. Прибавят се нарязаният на кубчета домат и накълцаният чесън. Поръсва се червеният пипер, разбърква се и се добавят отцеденият боб и скълцаните люти чушки. Сместа се залива с доматеното пюре, размито с 200 мл вода. Овкусява се със сол, черен пипер, чубрицата и джоджена. Задушава се още 15–20 минути на слаб огън.
4
С готовия боб се пълнят чушките. На дъното на глинен съд се сипва останалата част от боба и се подреждат чушките. Ястието се поръсва със ситно нарязания магданоз и се пече около 20 минути в сгорещена до 200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.2014
любими на цялото семейство
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


426 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта