Пълнени чушки с булгур

Дата: 07.10.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 червени чушки
100 г булгур (без варене)
1 с. л. зехтин
1 малка глава лук
1/4 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. кимион
100 г краве сирене
1 стрък прясна мента
40 г орехи
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнени чушки с булгурБулгурът се залива с вряща подсолена вода.
2
Пълнени чушки с булгур 2Оставя се за 10–15 минути, да набъбне.
3
Пълнени чушки с булгур 3Лукът се реже наситно и се запържва в зехтина, докато омекне.
4
Пълнени чушки с булгур 4Добавят се кимионът и червеният пипер и се дърпа от котлона.
5
Пълнени чушки с булгур 5Булгурът се смесва с лучената смес, натрошеното сирене, накълцаните орехи и наситнената мента. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква.
6
Пълнени чушки с булгур 6Чушките се пълнят с булгурената смес, нареждат се в тава и се пекат 40 минути на 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2016
Мелиса, използваме кухненски помощници на Тапъруер.
9.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2016
Сега ще пробвам рецептата. Интересуваме уреда с който нарязахте лука , искам и аз такъв.
8.
Изпрати
лично съобщение

24.10.2014
Много вкусно!
7.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2014
Много вкусни! Червените чушки дават специфичен вкус, а сиренето идеално пасва с останалите съставки. Определено ще повторим!
6.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2015
Канелика, чушките могат да се поднесат със сос по избор. Подходящ сос би бил този от рецептата ни за Пълнени чушки с кайма и ориз.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


191 ДУШИ ОНЛАЙН
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта