Пълнени чушки с чили кон карне

Ястие от популярната "текс-мекс" кухня, с плънка от свинска кайма, царевица, червен фасул и ориз
Източник: Бон Апети
Дата: 19.02.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
12-15 чушки
200 г свинска кайма
200 г стерилизиран червен фасул
200 г стерилизирана царевица
4 скилидки чесън
1/2 глава лук
4-5 стръка магданоз
1 к. ч. ориз
3-4 с. л. олио
2 с. л. доматено пюре
1 ч. л. лют червен пипер
1 ч. л. кимион
1/2 ч. л. смлян кориандър
3-4 с. л. олио за поливане на чушките
черен пипер на вкус
брашно


Начин на приготвяне:
1
Пълнени чушки с чили кон карне
Лукът и чесънът се нарязват наситно и се задушават за 1 минута в предварително загрятото олио.
2
Пълнени чушки с чили кон карне 2
Сипва се оризът, добавя се каймата и се раздробява.
3
Пълнени чушки с чили кон карне 3
Щом каймата стане на трохи, се налива 1 к. ч. топла вода.
4
Пълнени чушки с чили кон карне 4
Подправя се с кимион, кориандър, червен и черен пипер.
5
Пълнени чушки с чили кон карне 5
След това се овкусява с доматеното пюре.
6
Пълнени чушки с чили кон карне 6
Сипва се стерилизираният червен фасул.
7
Пълнени чушки с чили кон карне 7
Накрая се добавя царевицата, плънката се поръсва с наситнен магданоз и хубаво се разбърква.
8
Пълнени чушки с чили кон карне 8
Чушките се пълнят с готовата плънка и отворите им се набрашняват.
9
Пълнени чушки с чили кон карне 9
Чушките се нареждат в тава, в която се наливат 2 пръста топла вода. Поливат се с олио и се пекат 30-40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: